diumenge, 5 d’abril del 2009

Bunyols de Quaresma


Ara veig que ja quasi s'acaba la Quaresma i fa dies que vam prometre els bunyolets i.....encara no havíem dit res de res!!!!Ohhh quina badada més gran!!!! Bé, per refer-nos aquí va una recepta i una fotico. ( surten uns 60 bunyols )
— ¼ de litre d’aigua
— 80 g de mantega
— 125 g de farina
— 3 ous dels més grossos (uns 75 g)
— 25 g de sucre (1 cullerada)
— 1 culleradeta rasa de sal

La preparació

1.Es desfà la mantega tallada a trossets, el sucre i la sal en un cassó amb el ¼ de litre d’aigua.
2. Just en el moment que arrenca el bull, vigilant que la mantega s’hagi desfet, es tira la farina passada pel sedàs, tota de cop i es remena ràpid amb una cullera de fusta fins que queda la pasta tota feta una bola i que es desenganxa del pot (aprox. 90 segons) Per això a aquesta pasta se li diu també pasta escaldada.
3. Es deixa refredar ½ hora o la canviem de recipient perquè no estigui tant calenta alhora d’afegir-li els ous (si es té pressa no és imprescindible). Millor si la tapem amb un drap de cuina perquè no es faci crosta al estar en contacte amb l’aire.
4. S’hi afegeixen dos ous sencers i es remenen enèrgicament amb l’espàtula de fusta fins que estiguin ben absorbits dins la pasta. Després es posa l’altre ou i es torna a remenar. Ha de quedar una pasta que quan s’agafa amb l’espàtula, al caure, forma un “pico de pato”. Alerta amb la mida dels ous. Si la pasta queda massa dura afegirem mig ou o el que la pasta demani perquè caigui com hem dit. Si es fa amb ous grans això no passa quasi bé mai.
Per a fer els bunyols de quaresma o de vent:
S’agafen petites porcions de pasta (poqueta) amb una cullereta de postre i es fregeixen en força oli ben calent, a mitja coció baixem una mica el foc perquè no es cremin de fora i quedin crus de dins. No cal patir per girar-los perquè es van girant totsols de tant en tant.
Després es poden farcir amb crema o bé deixar-los sense farcit, el que sí que farem és passar-los per sucre quan encara estan calents perquè s'hi enganxi bé.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Familia

Pronte podreu posar la recepta dels panellets..

records desdel japan!

pepe